D.Ö.K. - Gárdonyi Zoltán Református Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola

Gárdonyi Zoltán
Református Általános Iskola és
Alapfokú Művészeti Iskola

Gárdonyi Zoltán
Református Általános Iskola és
Alapfokú Művészeti Iskola

D.Ö.K.

Iskolánkban a diákönkormányzat (DÖK) az a szervezet, amely a diákok érdekvédelmével, az iskolai diákélet koordinálásával, egyes meghatározott esetekben annak szervezésével is foglalkozik. A DÖK-nek tagja lehet minden, az iskolával tanulói jogviszonyban álló diák, de jellemzően a 4. évfolyamtól kezdődően kapcsolódnak be a gyerekek a tevékeny és már felelősséggel is járó diákönkormányzati munkába. Minden osztály delegál egy-egy tagot, akik képviselik a szervezetben a saját osztályukat.

Diákönkormányzatunk saját szabályzattal rendelkezik, és a mindenkori patronáló pedagógus segítségével végzi munkáját a tanév során.

Iskolánkban hagyományosan a Diákönkormányzat szervezi a Gárdonyi Kávéházakat és a tanév végi DÖK napot, ahol a játéké és a jó hangulaté a főszerep minden évben. Ezen kívül, részt vesz a március 15-éhez kapcsolódó fáklyás felvonuláson, Osváth Pál 1848/1849-es hadnagy sírjához, az iskolánk névadójának, Gárdonyi Zoltánnak megemlékezésére szervezett koszorúzáson és évről-évre újabb és újabb saját programokat is szervez.

Képek

Elérhetőség

Cím 4110 Biharkeresztes, Damjanich u. 21.
Telephely 4110 Biharkeresztes, Kossuth u. 52.
Telefon 06-54/431-258
Fax 06-54/431-258
E-mail gardonyi.zoltan.iskola@gmail.com
OM 062933