„Jobb adni” - Gárdonyi Zoltán Református Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola

Gárdonyi Zoltán
Református Általános Iskola és
Alapfokú Művészeti Iskola

Gárdonyi Zoltán
Református Általános Iskola és
Alapfokú Művészeti Iskola

„Jobb adni”

Iskolánkban fontos nevelési alapelv az ApCsel.20,35. versében olvasható igeszakasz:  „Nagyobb boldogság adni, mint kapni.”

Tanulóinkkal együtt számos jótékonysági akcióban, gyűjtésben veszünk részt, melyek során lehetőségünk nyílik a segítségnyújtásra, s ezáltal mások öröméből táplálkozva, magunk is többé válhatunk. Látszólag lemondunk valamiről, mégis kapunk. Ennek megtapasztalása életre szóló tanítás mindannyiunknak.

***

Advent idején minden évben csatlakozunk a Magyar Református Szeretetszolgálat gyűjtő akcióihoz:

A Nyilas Misi pakkot kapott akcióban egy-egy cipősdoboznyi szeretetet csomagolunk be számunkra ismeretlen gyerekeknek. A cipősdobozban ruhanemű, cipő, játékok, tisztálkodó szerek, s bármi más kerülhet, ami nem romlandó, jó állapotú, vagy új, s aminek egy gyermek örülhet. Lehet, hogy mi már meguntunk egy babát, egy kisautót, egy társasjátékot, de valakinek határtalan örömet szerezhetünk vele. Erre a csomagra mindig ráírjuk, hogy hány éves és milyen nemű gyermeknek csomagoltuk.

A Szeretedoboz-ba tartós élelmiszer kerül- olaj, cukor, liszt, konzervek, kakaó, tea, keksz, fűszerek...., amelyek legalább fél év szavatossággal rendelkeznek még. Örömmel fogadnak továbbá tisztálkodási- és tisztítószereket: mosószert, öblítőt, fogkrémet, gyermek- és felnőtt pelenkát, sampont és tusfürdőt is.

A Magyar Református Szereteszolgálat ezen akciójáról bővebben az alábbi linken olvashat:

https://jobbadni.hu/szolgalataink/szocialis-segitseg/szeretetdoboz/

***

Egész évben gyűjtjük a műanyag kupakokat Meikének, egy tündéri, Rett-szindrómával küzdő kislánynak, akinek ezzel a gyógykezeléséhez járulunk hozzá.

A műanyag kupakokat hulladékfeldolgozó cégek vásárolják fel. Azokat átválogatják, darálják, majd regranulálást követően másodnyersanyag válik belőlük. Sok minden készülhet belőlük újrahasznosítás során, például öntözőkanna, spatula, tárolóedény, lapát.

Ahhoz azonban, hogy számottevő összeget kapjon Meike a gyógykezeléséhez, rengeteg kupakot kell összegyűjteni. Felvettük ezért a kapcsolatot Biharkeresztes Város polgármesterével, Dani Béla Péterrel, aki segítette az ügyet, s így, nem csak a városban gyűjtött kupakok keülnek Meike szüleihez, hanem más települések gyűjtései is. Az összefogás példaértékű és sokat jelent a családnak. Mindenkinek köszönjük a gesztust, hogy nem KIDOB, hanem SEGÍT. 🙂

Meikéről és a betegségéről, valamint a gyógykezeléséről bővebben az alábbi linken lehet tájékozódni:

https://www.facebook.com/MeikeSzebbJovoje

Mellékletek
Képek

Elérhetőség

Cím 4110 Biharkeresztes, Damjanich u. 21.
Telephely 4110 Biharkeresztes, Kossuth u. 52.
Telefon 06-54/431-258
Fax 06-54/431-258
E-mail gardonyi.zoltan.iskola@gmail.com
OM 062933