VALÓS VESZÉLY - Elf Bar: a Z-generáció függősége - Gárdonyi Zoltán Református Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola

Gárdonyi Zoltán
Református Általános Iskola és
Alapfokú Művészeti Iskola

Gárdonyi Zoltán
Református Általános Iskola és
Alapfokú Művészeti Iskola

VALÓS VESZÉLY – Elf Bar: a Z-generáció függősége

Egyre szélesebb körben jelent veszély az Elf Bar, a folyadékkal előre feltöltött, akkumulátorral ellátott, eldobható elektromos cigaretta. Az új dohánytermék – kiszerelésénél és ízesítésénél fogva – épp a legkiszolgáltatottabb korcsoportot célozza, súlyos mérgezésnek kitéve használóit.

Iskolarendőrünk, Rácz István rendőr zászlós, a 7-8. osztályosoknak tartott előadást a témában, 2022. szeptember 20-án.

Elmondta, hogy már törvényi szinten is fellép a kormány az illegális termék ellen, kiemelkedően magasan megállapítva az illegális kereskedőkre kivethető bírságok összegét.

Ismertette a fiatalokkal a népszerű termék „buktatóit”, miszerint egyetlen Elf Barba 3 vagy akár 16 doboznyi cigarettának megfelelő mennyiségű nikotint sűrítettek, tehát egy rúd, ebből a dohánytermékből, akár háromszáz szál cigaretta káros hatásait is magában hordozhatja.

Szó esett arról is, hogy az Elf Bar a közösségi médiában hipersebességgel terjed, csaknem 700 milliós keresési és megtekintési számokkal bír, a fiatalok által legkedveltebb közösségi portálokon.
Felhívta a figyelmet arra, hogy elindították a 1828-as ingyenesen hívható zöldszámot, ahol várják az Elf Barral kapcsolatos lakossági bejelentéseket.

 

Galéria

Elérhetőség

Cím 4110 Biharkeresztes, Damjanich u. 21.
Telephely 4110 Biharkeresztes, Kossuth u. 52.
Telefon 06-54/431-258
Fax 06-54/431-258
E-mail gardonyi.zoltan.iskola@gmail.com
OM 062933