“Szelídek öröksége” – A Föld napja a Gárdonyiban - Gárdonyi Zoltán Református Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola

Gárdonyi Zoltán
Református Általános Iskola és
Alapfokú Művészeti Iskola

Gárdonyi Zoltán
Református Általános Iskola és
Alapfokú Művészeti Iskola

“Szelídek öröksége” – A Föld napja a Gárdonyiban

Föld napja (április 22.) alkalmából különféle eseményeket rendeznek világszerte, melyekkel felhívják a figyelmet a Föld természeti környezetének megóvására.  A napot 175 országban tartják, Magyarországon 1990 óta rendezik meg. A mozgalom egyik jelmondata: „Ki mondta, hogy nem tudod megváltoztatni a világot?”

Iskolánkban ezen a napon rendeztük meg a “Szelídek öröksége” elnevezésű komplex tanulmányi és környezetvédelmi csapatversenyünket, aminek idei témája “Otthon – Kert – Édenkert” volt.

A verseny megszokott rendje szerint, a levelezős fordulókban legjobban szereplő csapatokat hívtuk be az interaktív, játékos “döntő” fordulóba, ami idén is jó hangulatú, izgalmas megmérettetés volt a gyerekek számára.

A felső tagozatosoknál négyszer három fő versenyzett az első helyezésért. Komádiból, Debrecenből és a helyi Bocskai István Általános Iskolából érkeztek vendégek.

Külön öröm volt számunkra, hogy Barta Attila Imréné, nyugdíjas kolléganőnk, aki a „Szelídek öröksége” verseny megálmodója, és a korábbi években háziasszonya is volt, elvállalta a zsűri szerepét, ílyen formában is tovább támogatva bennünket az általa elindított úton. A bírálóbizottság tagjai voltak még: Mogyorós Jánosné és Szigeti Bernadett.

 

Iskolánk csapata a felső tagozatosoknál II. helyezést ért el, innen is gratulálunk a „Gárdonyis Baglyoknak”, Nagy Enikő, Kocsis Kata Janka és Porkoláb-Juhász Vilmos, 7. osztályos tanulóinknak, és felkészítő tanáruknak, Guba Erzsébet tanárnőnek.

 

Galéria

Elérhetőség

Cím 4110 Biharkeresztes, Damjanich u. 21.
Telephely 4110 Biharkeresztes, Kossuth u. 52.
Telefon 06-54/431-258
Fax 06-54/431-258
E-mail gardonyi.zoltan.iskola@reformatus.hu
OM 062933