,,Mi sokfélék vagyunk, talán azért, mert a magyar nagyon tehetséges nemzet,, - Gárdonyi Zoltán Református Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola

Gárdonyi Zoltán
Református Általános Iskola és
Alapfokú Művészeti Iskola

Gárdonyi Zoltán
Református Általános Iskola és
Alapfokú Művészeti Iskola

,,Mi sokfélék vagyunk, talán azért, mert a magyar nagyon tehetséges nemzet,,

A Teleki Pál Kárpát – medencei Földrajz-Földtan Verseny kiírója a Magyar Természettudományi  Társulat, amely földrajz–földtan témakörben, magyarországi és külhoni, magyar anyanyelvű iskolák hetedikes és nyolcadikos (13–14 éves) tanulói számára hirdeti meg versenyét  minden esztendőben.

A verseny magyarországi fordulóira és a Kárpát-medencei döntőre az MTT központi feladatlapokat készít a versenykiírásban megadott ismeretanyagból.

Idén, a XXXII. alkalommal megrendezett versenyen, iskolánk adott helyet a vármegyei döntőnek, melyre 19 tanuló érkezett Debrecenből, Kabáról, Hajdúnánásról, Téglásról, Létavértesről. Bejutottak a legjobbak közé iskolánk tanulói is, név szerint Szabó Hanna (7.o.), Ványa Izabella (7.o.), Kiss-Dávid Orsolya (8.o.), Szathmári László (7.o.), Molnár Krisztián (7.o.) és Sárvári Milán (7.o.).

Ferenczi Tünde tanárnő, aki vármegyei felelőse a nívós szakmai versenynek, méltán lehet büszke, mert tanítványai a legjobbak között szerepeltek a nehéz feladatsor megoldásában.

Külön büszkék vagyunk Szathmári László, 7. osztályos tanulónkra, aki III. helyezést ért el a döntőben.

 

A verseny szigorú szabályzata szerint, a vármegyei döntőkről csupán egy fő, az I. helyezett juthat tovább a Kárpát-medencei döntőbe, aki ebben az évben Boros Gábor, a debreceni Tóth Árpád Gimnázium tanulója. Szívből gratulálunk neki is!

 

Galéria

Elérhetőség

Cím 4110 Biharkeresztes, Damjanich u. 21.
Telephely 4110 Biharkeresztes, Kossuth u. 52.
Telefon 06-54/431-258
Fax 06-54/431-258
E-mail gardonyi.zoltan.iskola@gmail.com
OM 062933