Közösséget építünk! A közösség épít minket! - Gárdonyi Zoltán Református Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola

Gárdonyi Zoltán
Református Általános Iskola és
Alapfokú Művészeti Iskola

Gárdonyi Zoltán
Református Általános Iskola és
Alapfokú Művészeti Iskola

Közösséget építünk! A közösség épít minket!

Megkezdte új tanévét a Gárdonyi Zoltán Református Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola közössége. A szerdai ünnepi istentiszteleten az intézmény új iskolalelkésze, Porcsné Papp Zsófia végezte az igei szolgálatot, majd az intézmény zenei tanszakainak növendékei adtak egy rövid műsort, Lajtos Anna és Tóth Gyula művésztanárok vezetésével.

Az első osztályosok verssel köszöntötték új iskolájukat és a gyülekezet közösségét, majd ünnepélyes keretek között megkapták az iskolai egyen nyakkendőt, a már felső tagozatossá vált, 5. osztályos tanulóktól.

Farrné Kovács Mónika igazgatói tanévnyitó beszédében köszöntötte az újonnan érkezett tanulókat és pedagógusokat, s kitért a nyáron elvégzett beruházásokra, melyek eszközfejlesztést és a nevelési környezet felújítását is jelentették, összesen, mintegy 8 millió forint értékben.

Az oktatási feladatok területét érintve elmondta, hogy a tehetséggondozásra és a felzárkóztatásra helyezik idén a legnagyobb hangsúlyt, egyéni és kiscsoportos foglalkozásokon mentorálják a pedagógusok a tanulókat, mindenkit a neki szükséges módon és szinten, így is segítve a gyerekeket a továbbhaladásban, vagy versenyekre való felkészülésben.

Szó esett a művészeti  tanszakok bővüléséről – ettől a tanévtől kezdődően népi hegedű oktatás is folyik már a Gárdonyiban, a meglévő tanszakok mellett. A tanszakot Dancs Anna vezeti szeptembertől.

Új  telephelyet nyitott az intézmény, a Komádi Sulyok István Református Általános Iskolában, három művészeti ág működtetésével.

Igazgató asszony lelki, szellemi és hitbeli növekedést kívánt mindenkinek az új tanévre, s a Mindenható Úristen segítségét és áldását kérte a teljes közösségre.

Galéria

Elérhetőség

Cím 4110 Biharkeresztes, Damjanich u. 21.
Telephely 4110 Biharkeresztes, Kossuth u. 52.
Telefon 06-54/431-258
Fax 06-54/431-258
E-mail gardonyi.zoltan.iskola@gmail.com
OM 062933