Emlékezés '56-ra - Gárdonyi Zoltán Református Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola

Gárdonyi Zoltán
Református Általános Iskola és
Alapfokú Művészeti Iskola

Gárdonyi Zoltán
Református Általános Iskola és
Alapfokú Művészeti Iskola

Emlékezés ’56-ra

Iskolánk közössége idén nem „szűk körben”, hanem gyülekezetünkkel és a várossal együtt ünnepelt október 23-án.

Az ünnepi istentiszteleten részt vett városunk elöljárósága mellett a Szilágypéri Református Egyházközség nagyszámú küldöttsége is, akik saját gyülekezetüket képviselve, testvérgyülekezeti megállapodást kötöttek a Biharkeresztesi Református Egyházközséggel.

A gárdonyis hagyományokat követve, ezen az alkalmon tettek iskolapolgári esküt 3. évfolyamos diákok, s azok a tanulók is, akik az elmúlt évben érkeztek az intézménybe.

Ugyancsak esküt tettek az újonnan kinevezett pedagógusok, majd a Gárdonyi Emlékplakett kitüntetést vehette át Gáll Sándorné, az iskolában végzett vezetői és pedagógiai munkájáért.

Az ünnepi istentiszteleten műsort adtak, és a gyülekezeti éneket kísérték a zongora, a furulya és a kürt tanszak növendékei, név szerint: Venyige Vivien, Tarr Dóra (zongora), Kerek Sára, Pap Márton, Ferenczi Nimród, Ferenczi Zsombor (kürt), Keringer Luca és Varga Sára Boróka (furulya). Felkészítő tanáraik: Lajtos Anna (zongora) és Tóth Gyula (furulya és kürt).

A templomi alkalmat követően az ünnepi gyülekezet a Városházán folytatta a megemlékezést az 56’-os eseményekről. A polgármesteri beszédet és a városi kitüntetések átadását követően, „Egyedül itt vagy otthon” címmel, az iskola egykori és jelenlegi diákjai és tanárai adtak műsort és egyben ízelítőt is, a művészeti tanszakok munkájából.

Az élő zenés, színházi elemeket is tartalmazó emlékezés megálmodója és szerkesztője Kissné Tóth Edit tanárnő volt, a megvalósításban közreműködött a pedagógusok közül Tóth Johanna, Papné Far Éva Bernadett, Forgács Zsombor és Farrné Kovács Mónika, a szülők részéről pedig Németi Zsolt. Köszönet illeti a régi növendékek, Teremy Anna és Rácz Imre Adrián segítő munkáját, illetve Szántó Szabolcs közreműködését, illetve a Szarkaláb Néptáncegyüttes táncosainak közreműködését.

A gárdonyis tanulók közül verset mondtak, játszottak és táncoltak: Nagy Vanda, Szabó Nikolett, Szabó Hanna, Pető Ádám, Bíró Ádám, Szabó Eszter, Farr Huba László, Somogyi Dávid, Porkoláb-Juhász Vilmos, Sztojka Nikolett.

A közönség állva tapsolta meg a gárdonyisok műsorát, amely a magas színvonal mellett a valódi értékek képviseletének üzenetét hordozta a mai ember számára.

Galéria

Elérhetőség

Cím 4110 Biharkeresztes, Damjanich u. 21.
Telephely 4110 Biharkeresztes, Kossuth u. 52.
Telefon 06-54/431-258
Fax 06-54/431-258
E-mail gardonyi.zoltan.iskola@gmail.com
OM 062933