Élményekbe “ágyazott” ismeretbővítés – honvédelmi napon jártunk - Gárdonyi Zoltán Református Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola

Gárdonyi Zoltán
Református Általános Iskola és
Alapfokú Művészeti Iskola

Gárdonyi Zoltán
Református Általános Iskola és
Alapfokú Művészeti Iskola

Élményekbe “ágyazott” ismeretbővítés – honvédelmi napon jártunk

A Magyar Tartalékosok Szövetsége (MATASZ) szervezésében minden évben megrendezik Biharkeresztesen   a honvédelmi napot, amely idén is, kifejezetten a gyerekeknek és fiataloknak kínált változatos programokat és élményeket. Ez az esemény is a közösségi összetartozás erősítését célozza meg, s hogy a fiatalok közelebb kerüljenek a honvédelemhez, megtapasztalják a katonai élet kihívásait és szépségeit, valamint erősítsék a hazaszeretetüket.

A honvédelmi nap keretében számos izgalmas program várta idén is a résztvevőket:

1.    Katonai bemutatók: A gyerekek közelről megismerhették a honvédségi járműveket, fegyvereket és felszereléseket, valamint bemutatókat láthatnak a katonai tevékenységekről.

2.    Interaktív foglalkozások: Különböző interaktív játékok és foglalkozások segítettek a gyerekeknek elsajátítani az alapvető honvédelmi ismereteket, mint például a térképolvasás, az elsősegélynyújtás és a csomózás.

3.    Sportprogramok: Különböző sportversenyek és akadálypályák is részei voltak a napnak, ahol a fiatalok kipróbálhatták ügyességüket és állóképességüket.

4.    Ismeretterjesztő előadások: Katonai szakemberek és veteránok tartottak előadásokat, bemutatva a honvédség múltját, jelenét és jövőbeli célkitűzéseit, valamint a hazafiság fontosságát.

 

Büszkék vagyunk, mert ha a gárdonyisokon múlik, a HAZA biztonságban lesz :-)! Az apródok versenyében iskolánk alsós tanulói közül két csapat is dobogós helyezést ért el:

Balogh Antónia, Kovács Noémi,  Némethi Johanna – 2. helyezettek lettek,

Hoszpodár  Tamás, Tájok Dávid, Varga Dénes pedig  3. helyezést értek el.

A felső tagozatosok versenyén kilenc csapattal képviseltettük magunkat, és az 1. és a 2. helyezést szereztük meg.

Az állomásokon honvédelmi – ügyességi kompetenciákat igénylő feladatokat kaptak a „kadétok”: céllövészet, gránátdobás, akadálypálya kúszással, társ hordágyon cipelésével nehezítve.

A 6. osztályos győztes csapat tagjai voltak: Haszon Ábel, Mészáros Erik és Mohácsi Sándor.

A 2. helyezést elért 8.-os fiúk: Dózsa Marcell, Kereki Benedek és Luo Zhi Qian.

 

Szeretettel gratulálunk tanulóinknak, és köszönjük a városnak a szervezést!

Galéria

Elérhetőség

Cím 4110 Biharkeresztes, Damjanich u. 21.
Telephely 4110 Biharkeresztes, Kossuth u. 52.
Telefon 06-54/431-258
Fax 06-54/431-258
E-mail gardonyi.zoltan.iskola@gmail.com
OM 062933