TÁNCHÁZ a Sportcsarnokban – avagy, tánccal vártuk a zsűri döntését :-) - Gárdonyi Zoltán Református Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola

Gárdonyi Zoltán
Református Általános Iskola és
Alapfokú Művészeti Iskola

Gárdonyi Zoltán
Református Általános Iskola és
Alapfokú Művészeti Iskola

TÁNCHÁZ a Sportcsarnokban – avagy, tánccal vártuk a zsűri döntését :-)

Június 15-én rendezte meg iskolánk 20. alkalommal a Bihari Néptánctalálkozót. A fesztiválra 24 csoport, több mint 500 táncosa érkezett, a határ mindkét oldaláról, akik 5 korcsoportban mutatkoztak be, az óvodásoktól a felnőttekig. A színvonalas produkciókat idén is egy három tagú szakmai zsűri értékelte, melynek tagjai Szilágyi Zsoltné Ujlaki Marianna, Herczegh Kata és Szilágyi Zsolt voltak. A bemutató színpad mellett, változatos programok várták a résztvevőket és érdeklődőket – 16 kézműves árulta portékáit, volt népi játszóház és kézműves foglalkozás Békésiné Nagy Magdolnával és a Növekedésért Egyesület önkénteseivel.

Amíg az értékelés zajlott, a találkozó csatlakozó programjaként, a Csoóri Sándor Alap támogatásával, táncházat szerveztünk a néptánctalálkozó résztvevőinek. A Debreceni Népi Együttes táncosai, felcsíki, nagyiváni, szilágysági, küküllő-menti, majd végezetül mezősègi táncokat tanítottak a jelenlévő táncosoknak és az érdeklődő közönségnek, a “Legyen a tánc is MINDENKIÉ!” program-sorozat 7. alkalmaként. A zenei kíséretet, csakúgy, mit a versenyprodukciók alatt,  a nagyváradi Soroglya zenekar szolgàltatta.   A tánctanítással párhuzamos “szabad tánc” erős hívószó és motiváció volt azoknak, akik csak nézőként voltak jelen a Néptánctalálkozón. Hátha ők is folytatnák a jövőben a “testnevelésnek” ezt a formáját!

Iskolánk két csoporttal vett részt a versenyen, a kisebbek, a Cseperedők arany, a Suhancok pedig kiemelt arany minősítést értek el. Büszkeség, hogy 4 táncosunk, Tóth Bálint Lajos, Bíró Ádám, Farr Huba és Farr Péter szólótáncosi különdíjban is részesültek. A minősítések és különböző különdíjak mellett, idén is kiosztásra került a Vándordíj, és nagy örömmel adunk hírül, hogy ezúttal, a zsűri tagjai a mi műhelyünknek ítélték oda ezt a nagy elismerést.

Az idei alkalom emlékezetes marad számunkra és jövőre, 2025-ben is szeretettel várunk Mindenkit a XXI. Bihari Néptánctalálkozón!

#csoorisandoralap

#legyenatáncismindenkié

Galéria

Elérhetőség

Cím 4110 Biharkeresztes, Damjanich u. 21.
Telephely 4110 Biharkeresztes, Kossuth u. 52.
Telefon 06-54/431-258; ig.:0630/4279590
Fax 06-54/431-258
E-mail gardonyi.zoltan.iskola@gmail.com
OM 062933

Csoóri Sándor Alap
Csoóri Sándor pályázat