„Három arany, két ezüst” – a táncos szakma seregszemléje Berettyóújfaluban - Gárdonyi Zoltán Református Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola

Gárdonyi Zoltán
Református Általános Iskola és
Alapfokú Művészeti Iskola

Gárdonyi Zoltán
Református Általános Iskola és
Alapfokú Művészeti Iskola

„Három arany, két ezüst” – a táncos szakma seregszemléje Berettyóújfaluban

Zene, tánc, verseny, jókedv!

Idén hatodjára rendezte meg a Bajnóca Néptáncegyesület a Berettyó Gyermek és Ifjúsági Szóló Néptáncversenyt, amelyen több, mint 70 produkció állt a zsűri elé vasárnap. A rangos szakmai eseménynek a Nadànyi Zoltán Művelődési Ház adott otthont, ahol 8 órától késő estig tartott a megmérettetés. Korosztályonként álltak a szólisták a három tagú zsűri elé, akik arany, ezüst és bronz minősítéssel jutalmazták a legjobbakat.

Kácsor István, a zsűri elnöke elmondta, hogy rendkívül magas színvonalat képvisel a berettyóújfalui rendezvény, s hogy néptáncpedagógusként, koreográfusként is végtelenül büszke azokra a fiatalokra, akik a magyar néptáncok megtanulását és továbbadását választották szabadidős tevékenységül, hiszen ezzel a hobbijukkal kultúrát mentenek és adnak tovább.

A táncosoknak nem akadály sem a covid, sem az energia stop, nagy túlélői az élet kihívásainak. A próbák bár 18 Cº- ban kezdődnek, de a végén 22 Cº-kal zárjuk a táncermeinket. 😊

 

Gárdonyis táncosaink (Szabó Nikolett és Nagy Vanda, Szabó Eszter és Bíró Ádám, valamint Farr Huba László) hosszú hétvégét tudhatnak maguk mögött.  A péntek esti táncpróbát követte egy szombati készülés és egy hosszú vasárnapi versenyprogram. A sok munka meghozta a gyümölcsét, három arany és két ezüst minősítéssel zártuk a szezont vasárnap este.

A versenyek 2023 tavaszán folytatódnak, amelyekre már újabb táncosokkal kibővülve, új produkciókkal készül a „gárdonyisok néptáncos különítménye”. 😊 Addig is folytatjuk a műhelymunkát, mert #gárdonyisnaklennijó   és mert #valódiértéketképviselünk   és #alkotvanevelünk  .

 

Galéria

Elérhetőség

Cím 4110 Biharkeresztes, Damjanich u. 21.
Telephely 4138 Komádi, Dózsa György u. 1.
Telefon 06-54/431-258
Fax 06-54/431-258
E-mail gardonyi.zoltan.iskola@reformatus.hu
OM 062933